Alsaský cibuľový koláč

Veliká mňamka od Zdeňka Pohlreicha, ktorú sme zaradili do nášho kulinárskeho katalógu okamžite po prvom súste. Neodolatelné…

Robené na pekáč 30x40cm

Potrebujeme:
– 200 g slaninky
– 4 veľké cibule
– 2 strúčky cesnaku
– kyslá smotana
– soľ

na cesto (výborné pizzové a to ja teda pizzu nemusím)
– 300 g hl.múky (alebo toľko, aby sa cesto nelepilo)
– 150 ml vlažnej vody
– 1 a 1/2 pl mlieka
– 1 a 1/2 pl olivového oleja
– 1 čl sušených kvasníc
– 1 čl soli
– 1 čl cukru

Ako na to:
1. Vymiešame si cesto (proste to všetko naraz pohňácajte). Pracuje sa s ním výborne. Ak treba, prisypte múku – tak, aby cesto nelepilo.
Vložte ho do igelitového sáčka, ale nechajte mu kúsok miesta na kysnutie, a šup s ním do ladničky

2. Medzitým si nakrájame slaninku na malé slíže a tak isto cibule (ja som krájala štvrťky). Oboje naraz osmažíme v panvici.

3. Cesto (kašlite na kysnutie, voňajúca slanina vás poženie vpred) rukami jemne rozťahajte (pokojne machrujte ako pizzamaker, fakt je výborne vláčne) na olivovým olejom vymazaný pekáč.

4. Posypte slaninkou a cibulou.
5. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 250 stupňov, cca 15 minút.
6. Do smotany prelisujte cesnak, osoľte a natrite na upečený koláč.

Eňo ňuňo delikátne
Nespálte si pusu

Veronika

One Response to “Alsaský cibuľový koláč”

  1. Stankovská Cecília píše:

    Alsaský cibulový koláč

Vyjadri sa, napíš komentár